Oefeningen

zondag 8 december 2013

"Midwinterhoorn"Het is weer de tijd voor Midwinterhoornblazen, en jullie weten misschien nog wel dan mijn Cees graag met hout werkt! Nu heeft hij drie jaar geleden zo'n midwinterhoorn gemaakt.....

Hier is de vorm al gemaakt, en wordt hij doorgezaagd.


precies door het midden.


uithollen

 

nog meer uithollen
en na veel schaven en schuren zie hij er dan zo uit
 

de Twentse Ros met de brandpen erin gebrand

en dit noemen ze "de Happe" (het mondstuk).
En omdat Cees geen noot op die hoorn kan blazen, zijn we met de hoorn naar een midwinterwandeling gegaan in s"Heerenbergh, waar midwinterhoorblazers langs de wandelroute stonden te blazen, en daar heeft iemand op de hoorn van Cees "d'Olde Roop" geblazen, en zei dat er prachtig geluid uit kwam! Dus,....goedgekeurd!!! En Cees was daar bijzonder blij mee!

Tot slot nog een mooi plaatje, ...vorige week zondag om 9.00 uur vloog er een koppeltje fazanten in de walnotenboom naast ons huis, ik kon zo een foto nemen vanuit de woonkamer door het raam heen!
 Fijne dag, Betsie!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een mooie hobby heeft je man en wat is de hoorn mooi geworden.

Gonny zei

Wat een ontzettend leuke blogpost! Prachtig die hoorn. Zelf kom ik oorspronkelijk uit Noord-Holland, de Randstad, en daar komt dit helemaal niet voor. Leuk om het ook eens te horen!
Alvast een gezellige decembermaand.
Groetjes van Gonny

quilting Jeannet zei

Wat een heerlijk landelijk verhaal zeg, en die walnotenboom, nu kan ik begrijpen waarom je zoveel noten hebt, wat een knoert, en wat staat tie daar mooi. Jij woont daar ook wel erg mooi Betsie.